Presedintele Naturgy, Francisco Reyn’s, a justificat angajamentul si solidaritatea sociala a companiei spaniole in timpul primului val al pandemiei. Managerul are incredere ca vor fi stabilite reglementari clare, astfel incat tesutul de afaceri sa-si poata realiza proiectele cu Fondul de Recuperare.

„Situatia primului val de pandemie a oferit ocazia de a demonstra ca companiile sunt mult mai mult decat o declaratie de venit; suntem organizatii angajate in dezvoltarea economica si solidaritatea sociala”, a spus Francisco Reyn’s , care defalca unele dintre initiative. a grupului energetic in saptamanile de izolare pentru a-si ajuta partile interesate s. El a citat clienti, furnizori si angajati si a reamintit furnizarea de energie electrica si gaz de catre Naturgy catre hoteluri si alte zone care au fost medicalizate.

Francisco Reyn’s, care a amintit ca obiectivele pentru tranzitia energetica au fost atinse inainte de pandemie si au fost ratificate la Conferinta de la Paris, a subliniat ca Fondul european de redresare pentru sectorul energetic Attic va fi de 42.000 de milioane de euro. Seful Naturgy a facut aceste declaratii la Primul Forum Economic International de Expansiune Construirea unui ecosistem centrat pe oameni. Viitorul Post Covid , care este dezvoltat in colaborare cu Casa Europeana Amsbrosetti si cu sponsorizarea Abertis, BBVA, Comunitatea Madrid, EY, Mastercard, Naturgy, Salesforce, Sanitas, Santander si Unicaja.

Presedintele Naturgy a cerut reglementari clare pentru ca companiile sa poata preciza proiectele la care lucreaza: „Se discuta mai intai macro-obiectivele si apoi detaliile; companiile lucreaza la proiecte si asteapta reglementari clare pentru ca acestea sa devina efectiv, in plan financiar. si sprijin economic”, a spus el.

Presedintele Naturgy a adaugat ca „suntem foarte constienti ca exista vointa; de fapt, in liniile principale de fonduri sunt clare cele doua obiective, care sunt digitalizarea si angajamentul pentru imbunatatirea mediului. Acum ceea ce trebuie sa facem este precizati procedurile, precizati reglementarile pentru a putea accesa.”

Green New Deal

Enrico Letta, decanul Scolii de Afaceri Internationale din Paris, a vorbit despre importanta a ceea ce s-a intamplat intre 18 mai si 24 iulie, perioada in care Merkel si Macron s-au intalnit si au realizat redresarea cu acordul de colaborare si planul fondului comun european. de 770.000 milioane. „In aceste doua luni a avut loc un fel de revolutie europeana in care s-a luat o decizie comuna pentru a rezolva aceasta problema”, a spus el. De aceea, in opinia sa, „acum nu putem permite ca Mecanismul european de stabilitate sa nu fie folosit din motive politice”.

La randul sau, Fatith Birol, director executiv al Agentiei Internationale pentru Energie, a vorbit despre marele impact al Covid-ului asupra sectorului energetic. Cererea globala urmeaza sa scada cu aproximativ 5%, o scadere de sapte ori mai mare decat cea din criza din 2008. In plus, „emisiile au scazut cu aproximativ 7%, lucru care ar putea fi considerat pozitiv, dar nu pentru ca scaderea se datoreaza slabiciunii economice”, a spus el. In ultima vreme, investitiile in sectorul energetic au scazut cu aproximativ 20% la nivel mondial si „va trebui sa platim pentru ca nu investim in infrastructura energetica in viitor”.

In acest context, Birol considera ca Green New Deal este o veste foarte buna, insa Agentia Europeana pentru Energie face mai multe recomandari. In primul rand, „daca Europa este singura care face acest proiect, nu va exista nicio schimbare in problema climatica globala”, a spus el. Pe de alta parte, „in Europa trebuie sa fim foarte atenti si sa facem o tranzitie echitabila pentru sectoarele traditionale si oamenii care sunt in urma, cum ar fi minerii”. In opinia sa, politicile care vor genera Green Deal ar trebui sa mearga mana in mana pentru a se asigura ca competitivitatea sectoarelor industriale europene nu este afectata in comparatie cu alte tari.

Economistul-sef al OCDE, Laurence Boone, a asigurat ca Uniunea Europeana se poate recupera din cea mai grava pandemie din istorie, dar pentru aceasta trebuie sa puna in aplicare anumite masuri. „Cand epidemia nu este scapata de sub control, este necesar sa se puna in aplicare o schema de urmarire si izolare si trebuie aduse unele imbunatatiri politicilor care au fost implementate pana acum, deoarece este clar ca acestea nu au functionat deloc”. Exista o enorma eterogenitate in Europa, dar trebuie sa avem politici mai clare pentru achizitionarea de echipamente medicale si studii”, a comentat el.

In timp ce Rebeca Grynspan, de la Secretariatul General Ibero-American-SEGIB, a subliniat ca intreaga lume are nevoie de Europa pentru a iesi mai puternica din aceasta criza. „Problema schimbarilor climatice nu va fi rezolvata doar cu Green New Deal, ci cu conducerea Europei in lume”, a spus el. In opinia sa, este un element de speranta ca dezorganizarea initiala a pandemiei a fost depasita”.